GSM клетките са Ви най- малкия проблем, просто няма достатъчно сигнал.Нека някой ми покаже нагледно как му се смущава цифровия сигнал от GSM клетка ,било то на наш или съседен МУКС.Ако го прави на сръбския, логично е да го прави и на местните муксове.Моята антена е на 50 м фронтално срещу доста солидна GSM клетка на M-TEL на съседния блок, и почти всички сръбски приеми преминават точно през този покрив осеян с антени.На 3 м зад моята антена е приемо предавателната антена на полицията и въпреки това не се оплаквам от смущения на нито един наш или чужди МУКС.Като се оправи времето има сигнал, като се влоши няма и така от 30 години от както приемам комшийски телевизии.Вярно на аналоговата имаше смущения но сега на цифровата нищо не ми е направило впечатление.
Ето една моя проверка с Дат -75 на познатата локация в махала Дълга ливада,Тетевенско:
Бесна Кобила-35 к:
72% качество -миналата година същото качество ,че и по-високо приемах с турската антенка и с вътрешна антена. От тази локация изкарвах картина и с дипол а сега с Дат-75 едва 72%
Какво да кажа за 39 к -още по-слаб/54-60%/- миналата година беше равен с 35 к:
За 43 к нямам думи-въпреки че локацията е изолирана от сигналите на Дели Йован едва го докара до гледаемите 38-39%
Същата закономерност се потвърди и на локацията до паметника на Осман паша в Плевен:
Най силен 35 к постоянен сигнал:

- Бесна Кобила 010.JPG (210.77 KиБ) Видяна 1569 пъти
По-слаб 39 к но също с постоянен сигнал:

- БеснаКобила 012.JPG (201.91 KиБ) Видяна 1569 пъти
И най-слаб 43 к -премигващ сигнал:

- Бесна Кобила 013.JPG (206.39 KиБ) Видяна 1569 пъти
За пръв път ми се случва на локацията в Дълга ливада да вадя толкова слаби сигнали и при това с Дат-75.