Когато се настанили да живеят в блока ни в "Иван Вазов" 1965г. с течение на времето, може би година-две, до три най-късно от настаняването им той започнал да приема с антена-жица на покрива....италиански станции!

Даже ми каза вчера "искаш ли да ти пусна на магнетофона записите, които съм направил тогава, да видиш какво значи звук?"

Дълги години, даже дестилетия не му вярвах, защото сам знаех с какви зорове приемаме недалечните Пирот и Ниш, а той да приема италианци?
Но това неговение беше потвърдено години по късно по два независими един от друг начина:
- първият, който потвърди това, беше Николай(тук на форума radiolubitel, мир на праха му), който на една от форумните ни срещи каза, че и той самия, както и негови приятели(или колеги, вече не си спомням)също приемали тези италиански станции, които обаче били преизлъчвани през 60-те години от радио Скопие, в началото на излъчването им на УКВ.

- прочетох преди 2-3 години в Интернет същото, - че радио Скопие е преизлъчвало преди(или след) програмите си италиански станции, ако я намеря тази информация ще я сложа тук.
Ето откъде са били 'италианските' приеми на баща ми в края на 60-те години на 20-ти век....