Програма Хоризонт на БНР

Дискусия за всичко около родните и чуждестранните медии.

Модератор: Георги

Потребителски аватар
Atlantique
Мнения: 73
Регистриран на: ср сеп 07, 2016 8:02 pm
Местоположение: Sofia / Sandrovo | София / Сандрово
Has thanked: 159 times
Been thanked: 24 times

Re: Програма Хоризонт на БНР

Мнение от Atlantique »

Ранна информация по въпроса от сериозен източник, различен от самото БНР:

И днес, 21.12.2022, музикалните канали на БНР в сайта Binar.bg не работят, но работят всички стриймове на регионалните програми, под меню БНР LIVE.

.............................................................................................................

https://segabg.com/hot/category-media/h ... razila-bnr

Хакерска атака е поразила БНР
С цел спиране на вируса много от системите за сигурност на радиото са изключени
14 Дек. 2022

Хакерска атака е поразила системите за защита на БНР, съобщиха от общественото радио. Тя е регистрирана през нощта срещу вторник. „Намерен е вирус във вътрешната мрежа на БНР. На този етап не можем да кажем откъде е дошъл и каква е причината. Работим по изясняването ѝ. Много от системите са изключени превантивно, за да се спре разпространението на вируса“, съобщи за „Сега“ генералният директор на радиото Милен Митев. Той поясни, че службите за сигурност са запознати със ситуацията в обществената медия, която е стратегически обект за националната сигурност, но не пожела да говори какво е тяхното становище за случилото се.

От БНР поясняват, че въпреки атаката радиото може да се слуша ефирно на честотите си, както и онлайн през платформата binar.bg. Функционира и сайтът bnr.bg.

Според работещи в БНР хакерската атака е поразила технологичната система „Далет“, която управлява излъчването на програмите. Едно от твърденията е, че причина за атаката е това, че ръководството на медията е прекратило договори за поддръжката на системите за сигурност. Митев обаче заяви, че „БНР има действаща антивирусна система и защитна стена, както и договор за поддръжка на системата Далет“. Той добави още, че се полагат всички усилия и че „правим всичко възможно за максимално бързото отстраняване на възникналия проблем и нормализирането на ситуацията“.

=
Потребителски аватар
RADIOTO
Мнения: 3349
Регистриран на: вт юни 28, 2016 7:49 pm
Has thanked: 3232 times
Been thanked: 3390 times
Контакти:

Re: Програма Хоризонт на БНР

Мнение от RADIOTO »

https://bnr.bg/aboutbnr/post/101758987
Двете национални програми „Хоризонт“ и "Христо Ботев“ на Българското национално радио отбелязват днес своя 52-ри рожден ден.
На 4 януари 1971 година в 6 часа сутринта говорителят Богомил Алексиев обявява началото на новата информационно-музикална програма "Хоризонт“, която и днес е с най-висока степен на обществено доверие, според годишния доклад на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс“ към университета Оксфорд.
.......
Програмата на "Хоризонт“ става 24-часова три години по-късно, през септември.
.....

От 4 януари 1971 г. Втора програма на Българското национално радио носи името "Христо Ботев“. В годините след демократичните промени (през декември 1992 г.), съществуващите дотогава програми "Знание“ и "Орфей“ на БНР, са преструктурирани и програма "Христо Ботев“ поема техните характеристики и функции.......
Отговори

Върни се в “Медии / Media”