Prijem Sofijskih i Bugarskih Radio stanica u Gornjem Matejevcu - Nišu

Модератор: Георги

Goran Jović Niš
Has thanked: 29 times
Been thanked: 175 times

Re: Prijem Sofijskih i Bugarskih Radio stanica u Gornjem Matejevcu - Nišu

Мнение от Goran Jović Niš »

Sofijske radio stanice ☺️
Goran Jović Niš

Георги написа: ср окт 25, 2023 10:00 am Pozdrav Gorane,

puno hvala na iscrpnim izveštajima sa tvoje strane! Изображение
Lepo je videti kako se naše a i ne samo stanice dobro čuju u okolini Niša.

Uzgred, možeš slobodno da pišeš ovde i na Srpskom jer se baš tako i zove taj deo foruma "International forum - Srbija/Serbia".Изображение

Gornji Matejevac je inače kako vidim veoma dobra lokacija za prijem svih stanica koje dolaze iz pravca juga, JI i JZ, što znači za Crnu Goru i Grčku, a zašto ne i za Albaniju ukoliko imaš praznu frekvenciju i dobar signal.
Što se tiče 97,1 mislim da si uhvatio Radio Vidin iz Vidina jer sem njega si uhvatio još 3-4 stanica iz tog grada pa stoga verujem da je i ova stanica "vidinska".

Interesantno još bi bilo videti kako se odvaja jedan signal od drugog - recimo Rumunski signal od našeg na 89,5 ili naš Darik na 89,7 i Beograd 1 sa Crnog vrha pored Jagodine, ili još Rumune na 105,0 i naš Darik odavde.
Svaka lokacija ima unikalne čari, t.j. unikalne stanice koje se samo tamo primaju/hvataju i na nama je da to iztražimo i eventualno da pokažemo drugima.
Još nešto - prošle sedmice po povratku iz Beograda sam uočio RDS KRUSEVAC na 92,9 - da li možda znaš koja je sad stanica na toj frekvenciji jer FMscan ćuti?

Pozdrav iz Sofije!

Στάλθηκε από το SM-S901B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
@Георги Evo jednog od videa sa komparacijom na 89.5 koju si poželeo da vidiš, nadam se da će ti se dopasti.
Biće i za Darik kako ga odvajam od drugih čak 3. radio stanica i on je 4.-ti na 105.0 ovde kod mene u kući i po dvorištu ! :) ))
Dakle:
89.5 Radio Energy BG 135km V pol.
89.5 Radio CG/MNT 1 V pol
89.5 Radio Romania Cultural 251km H pol
Goran Jović Niš

Георги написа: ср окт 25, 2023 10:00 am Pozdrav Gorane,

puno hvala na iscrpnim izveštajima sa tvoje strane! Изображение
Lepo je videti kako se naše a i ne samo stanice dobro čuju u okolini Niša.

Uzgred, možeš slobodno da pišeš ovde i na Srpskom jer se baš tako i zove taj deo foruma "International forum - Srbija/Serbia".Изображение

Gornji Matejevac je inače kako vidim veoma dobra lokacija za prijem svih stanica koje dolaze iz pravca juga, JI i JZ, što znači za Crnu Goru i Grčku, a zašto ne i za Albaniju ukoliko imaš praznu frekvenciju i dobar signal.
Što se tiče 97,1 mislim da si uhvatio Radio Vidin iz Vidina jer sem njega si uhvatio još 3-4 stanica iz tog grada pa stoga verujem da je i ova stanica "vidinska".

Interesantno još bi bilo videti kako se odvaja jedan signal od drugog - recimo Rumunski signal od našeg na 89,5 ili naš Darik na 89,7 i Beograd 1 sa Crnog vrha pored Jagodine, ili još Rumune na 105,0 i naš Darik odavde.
Svaka lokacija ima unikalne čari, t.j. unikalne stanice koje se samo tamo primaju/hvataju i na nama je da to iztražimo i eventualno da pokažemo drugima.
Još nešto - prošle sedmice po povratku iz Beograda sam uočio RDS KRUSEVAC na 92,9 - da li možda znaš koja je sad stanica na toj frekvenciji jer FMscan ćuti?

Pozdrav iz Sofije!

Στάλθηκε από το SM-S901B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Георги, evo vidi sam da li sam na 97.1 uhvatio Radio Vidin iz Vidina ili ipak kao što sam već rekao Bulgaria ON AIR sa predajnika Samovkov pored Boroveca udaljenig tačno 180 km od mene, sve uredno provereno! :) Sem snage od samo 100 W, meni je to ipak sumnjivo ! Na fmscan.org piše daje 310 W ali Bugarske kolege mi tvrde da je samo 100 W jer tako zaista piše na "Predavatelu"!

Прикачени файлове
Screenshot sa Predavatela
Screenshot sa Predavatela
Отговори

Върни се в “Србија / Serbia”