WI-FI налични мрежи и далечни приеми

Потребителски аватар
Stani
Has thanked: 878 times
Been thanked: 481 times

Re: WI-FI налични мрежи и далечни приеми

Мнение от Stani »

Да, щом си по оптика, това премигване на 5G нямам на идея от какво е, няма логика да ползуват устройството ти като точка за достъп, викай ги да дойдат на място и ги питай, а това, че има по-голямо покритие на Wifi е заради по-голямата мощност на рутера им и това е в твой плюс.
gat3way
Has thanked: 21 times
Been thanked: 296 times

Мнение от gat3way »

Не е далечен priem, но за мен е интересно понеже е първият, който имам на wifi на 6 ghz (wifi6e). Моят рутер не го подържа, единствено няколко tp-link-ове го подържат това на достъпна цена, немалка част от wifi адаптерите също не го подържат, това е странен стандарт, единственото хубаво е че има огромен честотен ресурс и подобно на 802.11n това може да обединява канали за да докара огромен bandwidth.

Този прием супер изненадващо се случи на една вила недалеч от Разлог. В София не съм приемал такъв сигнал (честотата е много висока и стените и прозорците поглъщат всичко). Супер странно въпреки че твърдят че каналите са 20 MHz, изглеждат да са по-скоро като 10-мегахерцови.

Потребителски аватар
RADIOTO
Has thanked: 4591 times
Been thanked: 5543 times
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Една история с неправилно кръстена Wifi точка:

Неподходящо име на Wi-Fi мрежа забави с часове полет на американските авиолинии
...... Докато пътниците се настанявали, един човек забелязал нещо обезпокоително, докато разглеждал таблета си – налична Wi-Fi мрежа с име: „На борда на полета има бомба“........
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 49263.html
Отговори

Върни се в “Разни / Miscelaneous”