Далечни приеми на сигнали на мобилни оператори
Модератор: Георги
- RADIOTO
- Has thanked: 4682 times
- Been thanked: 5680 times
- Контакти:
Re: Далечни приеми на сигнали на мобилни оператори
След миналогодишното тестване на системата BG-ALERT, при което констатираха, че "само няколко човека от пожарната са го получили" съобщението, днес вече предупреждават предварително да си включим разрешенията на телефоните за получаването на тестовите съобщения:
Планираните за тази година тестови съобщения през системата BG-ALERT ще бъдат на 1 април и 1 октомври
https://www.kaldata.com/it-новини/плани ... 57874.html
Планираните за тази година тестови съобщения през системата BG-ALERT ще бъдат на 1 април и 1 октомври
https://www.kaldata.com/it-новини/плани ... 57874.html
...........
Той уточни, че гражданите, които желаят да получават тестови съобщения, трябва да се уверят, че тестовият канал на устройството им е активиран. При провеждане на тестовете ще се използват предвидените за целта съобщения. Известията от BG-ALERT са стандартизирани и са общо 5 типа. С най-висок приоритет са „Внимание опасност!“, за които няма възможност за изключване от потребителите. Следващите типове са известията за „Сериозни опасности“, „Информация“, „Човек в неизвестност“ и „Тестови съобщения“, получаването на които може да бъде управлявано чрез настройките в мобилните устройства.
Тестовите съобщения, планирани за 1 април и 1 октомври тази година, имат възможност за включване/изключване от потребителите.Главен комисар Джартов подчерта, че получаването на съобщенията е съпроводено с характерен звук, който се отличава от използваните на устройствата за останалите известия, като то е възможно и без наличие на SIM карта.
Типовете съобщения се различават по заглавието на „прозореца“ със съдържащото се съобщение: „BG-ALERT. При по-стари устройства с операционна система Android (преди версия 11), без възможност да бъдат актуализирани, няма как да бъдат синхронизирани менютата и в заглавията на „прозореца“ със съдържащото се съобщение. Това е причината за получаване на съобщения със заглавие на „прозореца“: „Сигнал от президента“.
............
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 126 times
Много по-важно е ние, гражданите, които НЕ желаем да получаваме отбиването на номер/квазикомсомолска активност на държавните търтеи, да знаем как да си настроим телефоните така, че да не ни занимават с глупости.
- niksan
- Has thanked: 291 times
- Been thanked: 194 times
Всеки актуален Андроидски телефон в настройките има опция за спиране на тия съобщения, на различни подменюта според версията, но има.
За iOS никога не съм ползвал и не знам.
За iOS никога не съм ползвал и не знам.

-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 126 times
Аз съм с една стара Моторола, 6-7 години, от преди Короната. Нямам необходимост да давам 1-2 порядъка повече пари, за да "си показвам айфоня". Нямам тия проблеми, изключил съм всичко от дебилите. Но "средностатистическият юзър" има проблем. Не, че е кой знае какъв, разбира се.
- RADIOTO
- Has thanked: 4682 times
- Been thanked: 5680 times
- Контакти:
Днешният тест премина, малко по-успешно, защото поне аз го приех
:
Иначе английският език на робота е покъртителен
. Ако нямахме тази конкретна тема за такива приеми, задължително влизаше в ХУМОР.
И днешното съобщение беше съхранено в същата папка на телефона:

Вижда се, че вече е сменено заглавието на съобщението от "Сигнал от президента" на "Задължителен месечен тест" или от президента идват тези, които не са в тестовия канал?

Иначе английският език на робота е покъртителен

И днешното съобщение беше съхранено в същата папка на телефона:

Вижда се, че вече е сменено заглавието на съобщението от "Сигнал от президента" на "Задължителен месечен тест" или от президента идват тези, които не са в тестовия канал?
- PGF
- Has thanked: 6707 times
- Been thanked: 1437 times
Аз съм с две сим карти на два различни оператори и нищо не получих. Първият път, когато го пуснаха по погрешка го получих.
Интересно е, че колегата е на третия оператор и той не получи нищо.
Нито аз, нито той сме пипали по настройките на телефоните си.
А още по интересното е, че колегата сподели, че в Гърция е приел техните съобщения за буря.
Та май не е до настройки, на телефона а някъде другаде.
Интересно е, че колегата е на третия оператор и той не получи нищо.
Нито аз, нито той сме пипали по настройките на телефоните си.
А още по интересното е, че колегата сподели, че в Гърция е приел техните съобщения за буря.
Та май не е до настройки, на телефона а някъде другаде.
tv tuners - Strong 8201, Technisat DIGIPALT2, Humax HD Fox T2, Synaps Bit2
antenna-21 el. Yagi DL6WU Design-
Gain -15dBd F-586 MHz
chanel amplifier 'Teroz' 586 MHz.
Gain 15dB, Noise - 0.8 dB
antenna-21 el. Yagi DL6WU Design-
Gain -15dBd F-586 MHz
chanel amplifier 'Teroz' 586 MHz.
Gain 15dB, Noise - 0.8 dB