Въпрос относно телефонни разговори извън страната

Форум за телекомуникации и мобилни мрежи.

Модератор: Георги

Потребителски аватар
niksan
Has thanked: 241 times
Been thanked: 168 times

Re: Въпрос относно телефонни разговори извън страната

Мнение от niksan »

12 Метра са за системата Орбита към спътниците Горизонт - телевизия и телефония. Стара съветска система, антена за която още май има в Плана, и не са я махнали. По пощите бяха 4,5 метра към Интелсат. Във всеки областен град, за 4 града съм сигурен, за Варна пък съвсем. :)
Изображение
RadioLjubitel
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Мнение от RadioLjubitel »

В миналото с тези огромни сателитни антени излъчваха ли на сателит?

Потребителски аватар
niksan
Has thanked: 241 times
Been thanked: 168 times

Мнение от niksan »

Едно време България беше член на системата "Интерспутник" приемали сме даже от Куба телевизионни предавания - Сателитът Горизонт на 14' запад.

После системата се усъвършенства и към 1986 година почна в дециметровия обхват да се излъчва 1 канал на Съветската телевизия /във Варна от метността Боровец/ някъде до 1996-а година се излъчваше, приемаха аналогово на СЕКАМ, Ц-Банд 3675 Гхз, дясновъртяща поляризация 3,6 метрови антени от Горизонт на 40 градуса изток.3,825 Гхз беше РТР -дясновъртяща поляризация, ама него не го излъчваха ефирно После работата замря.

Антената на пощата във Варна беше 4,5 метра и беше предназначена за прием и предаване от Интелсат, западни системи. Качиха началото на 90-те. После всички телефонни разговори минха на кабел и я махнаха към 2000-а година, свидетел съм, голямо шоу беше, защото запречиха централен варненски булевард /Владислав/ какво стана в последствие с антената не знам. :think:
Изображение
Отговори

Върни се в “Далекосъобщения / Telecommunications”