От 1997г. имам два скена, от януари и от юни, и двата от София - кв. "Иван Вазов".
Лице:
Гръб:
В януарският скен се вижда нещо, което сега бихме определили като пират - радио Балша(село до София) на 88,4.
Изглежда съм бил вече забравил, че Стотката е работила, т.е. била е в ефир чак до 1997г, мислех, че е просъществувала по-кратко.
На 99,0 все още се е приемал Бисер от с. Щубик, влашката станция. Цариброд вече си Цариброд, не е препредавал Пирот както преди. Вижда се както и миналата година проработилият пловдивски предавател на радио Експрес на 105,4 който и до днес е в ефир, станция от съседния Перник на 107,0, както и станция от далечния Видин на 107,6 - не знам защо не е на 107,7 - може би в началото така е започнала.

Не мисля, че грешката или отместването в честотата се дължи на моето радио, защото то вече беше споменатото по-преди Сони.
В юнският скен се вижда, че Фрушка Гора се е приемала все още, както и няколко новости, но от наша страна, които появявайки се една по една по-нататък ме обезкуражиха да си водя повече бележки за скеновете ми. В този случай нови са радио 99 на 87,8 и Експрес на 92,2 - явно от вр. Ботев, преди да тръгне Хр. Ботев от там.
Забравих да спомена от предишният ми скен от 1995г. новата тогава станция Сигнал+, която първа започна да пусна най-гнусен и долен фолк. Много ме озадачаваше тогава как е възможно това, а и не само мен, но и повечето хора, кото познавах тогава. С годините обаче и това се изясни - собственик на това радио беше агентът на Държавна Сигурност Кеворкян, който и до днес пише статии по вестници (главно жълта и пенсионерска преса, каквато му е публиката) против опростачването на нацията ни (не неговата), като той самият пръв започна да прави това, не без повелята и заповедта на комунистическата власт в сянка. След него се повиха и станциите Веселина и Вероника, и така най-низшите народни маси намериха своите станции с любима 'музика'.
Обратно към скена от юни - новост са Бъдин на 93,6 и Белград на 99,7 от неизвестен предавател.
Станциите, излъчващи музика през 90-те бяха най-богати на звуци, групи и стилове - почти нито една станция все още не беше изградила облика си, своята индивидуалност, не се бяха профилирали коя да е за стара музика, коя за най-нова, коя да е за спорт, коя да бъде за говор, а нямаше и закон за авторски права като в последните години, и всеки си пускаше буквално каквото си иска. Тангра беше 'Рок Радио', но пускаше и друга музика, Дарик беше спортно радио, но само между другото, всъщност истинска спортна станция все още нямаме, Вива беше 'Денс' радио, но за кратко, защото не изтрая дълго. Новинарско частно радио с доказани журналисти-професионалисти, със собствена критична мисъл и не партийно обременени, и дългогодишна практика, каквито има в Гърция например така и до ден-днешен не се оформиха в България. Религиозни станции също не сме имали никога, на Балканите само ние и NMK....
Както и да е, с моите скенове лека-полека приближихме края на десетилетието и ми остава само още един УКВ скен от него, които ще снимам по-нататък.
Имам още няколко други скена - ТВ и на Средни Вълни.