DMR приеми у нас и в съседство

Дискусии за радиолюбителското хоби.

Модератор: Георги

RadioLjubitel
Has thanked: 17 times
Been thanked: 6 times

Re: DMR приеми у нас и в съседство

Мнение от RadioLjubitel »

Този, който говори на сръбски, иначе македонец, е много досаден. Когато и да слушам на сръбски и македонски групи, той се чува с неговите прекалено дълги разкази на някакъв селски диалект. Често знае да бъде дързък и арогантен или да те провокира. А този, който се обажда с Македонски DMR ID, изглежда от непосредствена близост до ретранслатора. Вероятно е бил на посещение в Сърбия.
Потребителски аватар
RADIOTO
Has thanked: 4595 times
Been thanked: 5549 times
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Milan Radovanovic ( yu1prm ), доколкото знам е човека, който поддържа репитера в Пирот, пише под клипа в youtube:
TG294 je statička grupa na slot 2 , a TG220 je statička grupa na slot 1
TG294 е статична група на слот 2, а TG220 е статична група на слот 1
Явно, че слот 2 обичайно се ползва от група TG294 това ме води на мисълта, че потребителите на групата сигурно ползват slot 2 и без да ходят до Сърбия.

@RadioLjubitel,
почти не съм засичал македонски групи и нямам задълбочени наблюдения, но в група TG220 съм приел трима участници за тези 5 минути, двама от Зайчар и един от Белград:
Изображение

Може просто да си приличат гласовете на участника в македонските групи и някой от участвалите тук.
Ти аналогово или цифрово си засичал разговори?
RadioLjubitel
Has thanked: 17 times
Been thanked: 6 times

Мнение от RadioLjubitel »

Не съм се объркал, добре го знам единия. Той е почти винаги само на DMR.

П.с. всъщност никой от Македония не е ходил на сръбския рипитер на така огромно разстояние, а македонската група е била активна на този рипитер.
admin
Site Admin
Has thanked: 40 times
Been thanked: 54 times

Мнение от admin »

off-topic: @RadioLjubitel, не цитираме поста, на който отговаряме, ако той е последният в темата. Ако отговаряме на по-стар постинг, тогава го цитираме.

По същество на темата: Ако е македонец, няма ли да е записан от друг град, например Скопие, а не от Зайчар и Белград?
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Преди година, когато се чуваха хърватски радиолюбители от репитера в Пирот Milan Radovanovic ( yu1prm ) беше споменал, че на слот две са закачени няколко други групи:
Изображение

надявах се, че Скопие е доста по-близко до Пирот и Ivan Skapiev - Z34VSM е успял директно да се свърже, но явно е през интернет.

Вчера чух потребители от Босна и Херцеговина:
Изображение
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Снощи засякох отново на slot 2 на пиротският репитер участници от TG 294
Изображение

Почти месец от както го видях и все още групата продължава да е кръстена Maceodnia. Явно на никой не му пречи разменените места на две букви.
Отговори

Върни се в “Радиолюбители / Radio amateurs”