Не, това със сигурност не е гръцка станция, някаква друга е, прилича ми на румънска.MCKristiyanPro написа: ↑нед апр 13, 2025 9:50 pm 96.3 предполагам GRC ERA Diktyo Makedonias - Kavala от Thasos/Mt. Ypsarion [ERT] (emc-kav) Разстояние: 239km (първоприем)
Първоначално на тази честота имаше чуждестранен прием, после се появиха Фокус от Козлодуй и много интересен сигнал, който беше наличен и в хижа Васильов вечер с кабел, и между Троян и с. Горно Трапе (разстоянието между двете локации е около 15 км по права линия с 1000 баира), но днес засякох това:
Между другото, сложил си две еднакви видеа едно под друго.
Не е Атина, защото там не говорят на турски напоследък...MCKristiyanPro написа: ↑нед апр 13, 2025 9:50 pm 95.2 unidentified - предполагам е същата радиостанция от същата публикация, в която улових и 95.1. Според мен възможностите са 2: Истанбул или Атина![]()

От записа нищо не може да се прецени, пробвай отново друг път.MCKristiyanPro написа: ↑нед апр 13, 2025 9:50 pm 94.8 предполагам GRC ERA 2 Deutero Programma от Volos/Mt. Pilion/OTE Tower (the-mag) Разстояние: 411km
Чува се за много кратко в първите 3-4 секунди от записа, наподобява ми нещо гръцко, и затова посочвам най-горния гръцки резултат от fmscan.org:
Верно е, поздравления!MCKristiyanPro написа: ↑нед апр 13, 2025 9:50 pm 92.0 ERA 3 Trito Programma от Thessaloniki/Hortiatis [ERT Tower] (cmc-tsk) Разстояние: 287km
В края се подобрява качеството на приема и може да потвърдим, че е солунски.

Не е гръцко, а турско - това е радио Спор от Константинопол/Цариград.MCKristiyanPro написа: ↑нед апр 13, 2025 9:50 pm 107.2 BUL Radio Zetra от Lovech/Sgrada na Oblastna administracia (lov) Разстояние: 28km
+
107.2 unidentified - в посока северозапад-югоизток хоризонтално насочен дипола, се появи заснетата реч, която пак ми наподобява нещо гръцко и внушава възможен прием от гръцката столица: