Наши аналогови приеми в VHF и UHF обхватите.

Приеми на служебни комуникации във всички обхвати.

Модератор: Георги

Потребителски аватар
RADIOTO
Has thanked: 4654 times
Been thanked: 5624 times
Контакти:

Re: Наши аналогови приеми в VHF и UHF обхватите.

Мнение от RADIOTO »

Понеже в нета излезна информация, че януарският сняг е пристигнал при нас през април благодарение на БДЖ :lol: :lol: :lol: , та се заслушах в техните честоти. Тази честота (150,900 MHz) не сме я показвали тук.:

Иначе логото на форума пасна много добре на този thumbnail (миниизображение) на клипа:
Изображение

На тази честота не засякох такъв тип комуникация, като преди няколко години:
RADIOTO написа: пон дек 28, 2020 5:10 pm .....
На 16 секунда от клипа можете да чуете, как служителя поддържа дружеският дух в колектива, чрез използването на мило обръщение :lol: :mrgreen: :D , честотата е 150,650 MHz:
...............
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

452.125 MHz в ботаническата градина* на околовърсното на София приех разговор на служебна честота:

* по стечение на обстоятелствата скоро време ще покажа приеми от няколко ботанически градини из европата ;-).

П.С. И тук на thumbnail (миниизображението) пасна удачно логото на форума :lol: .
Изображение
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Както споменах в горният постинг, имам няколко приема из различни ботанически градини в Европа и днес показвам следващият от ботаническата градина "Lorenzo Rota" в Бергамо, Италия.
На честота 457,33750 MHz приех служебен сигнал:

Какви ли хора посещават тази ботаническа градина,която е във високата част на града, та още на входа да сложат такава забрана, изказах бурното си не съгласие със забраната, на чист български език и съм сигурен, че дори ако ме бяха чули хамалите от площад "Македония" щяха да се изчервят от чутото :lol: :lol: :lol: :
Изображение

Изображение

Изображение Изображение
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Прием на 4 служебни сигнала от Будапеща, като първият е на входа на Ботаническата градина :lol: , на същото място като този: https://dxing.org/viewtopic.php?p=49593#p49593 :

159.505 MHz - и денем и нощем е наличен, имам съмнение, че е такси компания. И миналата година го имаше: https://dxing.org/viewtopic.php?p=47815#p47815
163.475 MHz
159.8625 MHz
469.3875 MHz - Тук ми звучи сякаш китайци говорят.
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Още един прием от Будапеща. На честота 164,475 MHz.
Ютуб сложи субтитри на клипа и ми изглежда сякаш някой си чатят на служебната честота:

Иначе приема е в цветарски магазин до едната ботаническа градина ELTE Füvészkert: https://www.google.com/maps/@47.4834655 ... FQAw%3D%3D

Миналата година пак в Будапеща бях приел сигнал на съседна честота 164,465 MHz:
RADIOTO написа: чет юли 18, 2024 5:40 pm Четвърти и последен служебен прием от Будапеща:

Точно срещу резиденцията на сръбският амбасадор.
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Още една БДЖ честота, която не сме споменавали:

Още от началото на клипа се разбира, че взаимоотношенията са същите, като по-горе показваните на съседната честота 150,650 MHz и как се "калява" дружеският дух в колектива:
RADIOTO написа: пон дек 28, 2020 5:10 pm .....
На 16 секунда от клипа можете да чуете, как служителя поддържа дружеският дух в колектива, чрез използването на мило обръщение :lol: :mrgreen: :D , честотата е 150,650 MHz:
...............
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Често, основно в чужбина, съм виждал туристически групи предвождани от гид, който говори на микрофон, а групата имат приемници със слушалки и слушат разказа на гида. За първи път успях да хвана такъв сигнал в Будапеща (Рибарски бастион / Halászbástya):

На честота 200,35 MHz.

Според информация в интернет, повечето фирми ги произвеждат да работят в обхватът 863–865 MHz, но явно има и други, може да са китайски NO NAME и да ползват метровият обхват. Споменавах преди, че в Унгария са спрели DAB излъчването и явно на тази честота не пречи на никого. За съжаление този прием направих на тръгване от мястото и нямах много време да се доближа го групата, за да изчистя приема.
Отговори

Върни се в “Служебни станции / Utility”