Цифрови модулации

Приеми на служебни комуникации във всички обхвати.

Модератор: Георги

Потребителски аватар
RADIOTO
Has thanked: 4490 times
Been thanked: 5409 times
Контакти:

Re: Цифрови модулации

Мнение от RADIOTO »

Първият проблем (излизащ червен текст даващ резултат от Base file test) успях да реша.
Използвах последната версия, за която не беше излизал такъв проблем и сложих в папката новите файлове DSDPlus.exe и FMPP.exe, които дойдоха с последният упдейт DSDPlus 2.457. Стартирайки го ми показа отново грешката, но в другият прозорец (console log) ми изписа конкретно резултата от проверката на всеки файл.
Направих си снимка и маркирах всички, срещу които имаше запис FAIL или NOT FOUND.
Изображение

В основният прозорец от менюто MISC се избира последната опция Download Newest Base Files:
Изображение

Сваля се DSDPlusBaseFiles.zip, който се разархивира с наличен софтуер. Вътре в него са няколко папки:
Изображение

В тях намерих всички липсващи ми файлове и един по един ги копирах в основната папка.
Ползвам DSD+ с airspy и не виждам смисъл да слагам dll-сите за sdrplay и rtlsdr, но ме дразни да излиза съобщение за грешка и ги сложих и тях.

Резултата:
Изображение

За момента вторият въпрос остава неразрешен. Трябва да се направят настройки за приема на TIII мрежи, но при нас не съм чул никога звук от тях. Не знам дали си заслужава да се рови в това.
Потребителски аватар
LimaZulu
Has thanked: 56 times
Been thanked: 215 times

Мнение от LimaZulu »

Всичко, което си видял и разбрал до тук е правилно.
Има нова имплементирана опция в софтуера да проверява дали файловете са актуални и наред. Дали ни трябват или не е отделен въпрос. Факт е, че като правиш софтуер с multi device поддръжка, трябва да се грижиш тя да е коректна, без значение кое от устройствата използва потребителя.
Относно TIII, мрежите - поради редица фактори се е наложило автора да изисква въф файла с честотите , потребителя да посочва дали съответната мрежа е "стандартна" (TIIIStd) или "нестандартна" (TIIInonStd).
Ако не искаш да ти излизат червените надписи или направи корекция на описанието или закоментирай съответните редове, за да не се четат (като съответно ще загубиш и опцията да ги слушаш, когато отидеш на някоя от тия честоти)
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Появи ми се нов проблем с DSD Plus Fast line.
Нямам връзка между 1R прозореца и FMPA.exe.
След като сложих новите файлове от DSDPlusBaseFiles, програмата работеше (както показах в по-горния пост) и от следващото пускане вече нямаше връзка между двете.
Започнах с пълно изчитане на темата, защото реших, че съм променил някоя настройка, която сме правили при първоналното пускане.
Единственото, което ми хрумна като възможен вариант е смяната на файловете да е променило дадените разрешения в Windows Firewall with Advanced Security, за които сме писали тук: viewtopic.php?p=27079#p27079
Не си спомням как сме кръстили предишният път разрешението, за да проверя дали го има и започнах да правя такива разрешения за всички файлове exe в папката DSD Plus, защото не си спомням преди дали сме правили само за един файл или за всички.

Но това не помогна.

Продължих да ровя и виждам, чe антивирусната програма има собствена защитна стена и май изключва тази на windows, но и при първоналното пускане на DSD Plus системата е работила при тези условия.
Може да е минал някакъв упдейт, който е променил условията, при които е работил компютъра?

Някой ако може да помогне със съвет?

P.S. Много глупава грешка съм направил.
Стартирах FMPA.exe вместо FMPA-CC.bat.
Вече работи нормално :lol: :mrgreen: :D
Изображение
HELL_FIRE_
Has thanked: 1 time
Контакти:

Мнение от HELL_FIRE_ »

Здравейте, интересувам се от от FMP CC и VC .bat скриптовете, които @LimaZulu бе качил в началото и са неактивни вече, заедно с всички останали(нужни) файлове. Дали някой би ми помогнал да се сдобия с тях? Благодаря.
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

@HELL_FIRE_ ,
не помня кои файлове беше качвал преди @LimaZulu.
С кой приемник си, че те са различни FMPA-CC.bat е за airspy, a FMP24-CC.bat е за rtl-sdr.
Изображение
HELL_FIRE_
Has thanked: 1 time
Контакти:

Мнение от HELL_FIRE_ »

Благодаря, оправих се.
Интересен сайт, забраняващ ЛС - дали може отново да качите .frequencies И .site - линковете назад са неактивни...
Потребителски аватар
RADIOTO
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

Тези дни не съм в София и не мога да споделя моите.
Ако някой друг ги ги сподели.
Отговори

Върни се в “Служебни станции / Utility”