Това ме подсеща, че в Сандански в края на 90-те видях за пръв път кодирана аналогова наземна ТВ - гръцката версия на Филмнет.niksan написа: ↑нед дек 11, 2022 8:00 am Те имаха един ефирен канал в Дециметровия обхват - CINE 5 /нещо като Филмнет/ който излъчваше само касови, най-нови филми. Имаше обаче една неприятна изненада, беше аналогово кодиран по система Syster /днес собсвеност на Nagravision, има и такава цифрова кодировка/. Баща ми изкопа един декодер отнякъде, картата приличаше буквално на клуч от врата, само дето беше пластмасова. Сигналът трябваше да е почти перфектен, иначе не разкодира. Пъхаш антенния кабел в декодера после кабел от декодера в телевизора - може и чинч и гледаш.![]()
Приемаше се силно все до Кресна по долината на Струма, а някои хора се бяха снабдили някак си от някъде си с декодери, които видях и в Атина на празнуването на Новата 2000г. там.
С идването на дигитализацията тази програма изчезна, не заради нея, а поради други, неясни за мен причини - да си призная не съм чел по въпроса, само знам, че Филмнета сам изчезна по някое време след 2001-2002-2003г, но това не ме засягаше никак и мина мимоходом покрай мене като информация.
Една смешна картинка по повода:

"Нямаш търпение", казва.
На мен, който гледах Филмнет без декодер.