Малко неDX, но интересни приеми, уловени близо до у нас: 106.6 BUL Darik Radio (Ruse) Veliko Tărnovo/RPTS Rezonans (vlt) 82km
и 106.6 ROU Radio Europa FM Drăgănești-Olt (OT) 145km
се редуват с леко връткане на тефа:
94 BUL BNR Radio Plovdiv Plovdiv/RRTS Zdravets (pld) 99km
Успях да го уловя с чист сигнал въпреки силното Energy на 93.9.
Троян, България
-> Приемници:
Silvercrest SWDR 500 C1
Blue TEF6686 with LNA, v5.0
-> В колата:
Sony DSX-A410BT
На мен по европейската харта за правата на човека и на информираност, как точно ще ми махнат сателитната антена? Ми аз може да искам да гледам BBC или ZDF. Европейски канали, никой с пръст не може да ме пипне! Веднага жалба в Европейския съд и после олигофрените да му мислят....
От няколко дни на честота 103,8 от Тилва (Сърбия) вместо TDI Radio, се предава аудио от Radio S2. Това стана след скорошното възстановяване на предавателя след буря. Явно "техника" не прави разлика между двете станции. Или вероятно му е казано да включи даден номер програма в сателитният приемник а там вместо TDI е S2.
П.с. РДС-а се шашави заради силното БНР Видин на съседната 103,9 от Петрохан.
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!
Car LW/MW/FM/DAB+ - Kenwood KDC-BT73DAB / Pioneer X8500DAB + AN-DAB1 DAB+ Antenna Mobile FM/DAB+ - Silvercrest SDRF 10 B1, Denver DAB 42 Mobile DAB+ Antenna - VHF 5-12 YAGI 4F & long 13-element VHF Triax antenna Mobile FM Antenna - Hirschmann Fesa DA 3 UHF Antenna Home - long UHF Triax antenna DVB-T2 Home - Strong 8201 FM Antenna Home - Open Dipole direction Sofia LW/MW/SW/FM Home and Mobile - TEF6686 Tuner+XDR GTK ; RTL-SDR R820T
No more listening or earning,all commercial and important events are on the net.
Broadcasting is at a very low level,that work is done by complete dilettantes.