Pozdrav Georgi!
Drago mi je da mogu da pišem i na srpskom ovde. Ja razumem Bugarski/Blgarski veoma dobro ali ne umem dobro da pišem
Ti si bio ovde i na Kameničkom Visu, znaš gde je Gornji Matejevac i da se stvarno hvataju dobro vaše Bugarske stanice i ceo jugoistok, jug i jugozapad pa i zapad mi je otvoren. Dakle, hvataju se Rumunija, Bugarska, Grčka, Albanija, Crna Gora i Republika Srpska, Hrvatska i Madjarska Samo za Hrvatsku ,Madjarsku i Rumuniju - u vecini moram da se popnem iza brda oko 1 km od kuce da mi je sever otvoreniji i nema problema , hvatam sve do Budimpešte i skoro Austrije - Kab -Hegy na jezeru Balathon! 531 km mi je najdalja svakodnevna stanica a to je Petofi na 93.9 !
Drugo provereno je vec da na 97.1 hvatam zaista Bulgaria on Air jer i džinglovi i RDS to kaze! Znam da im je veoma mala snaga ali na takvom sam mestu da mogu da ih uhvatim
Treće sa zadovoljstvom cu snimiti recimo prelaze iz Darik u Karolina , Radio Play i Radio Oltenia Criova- Novaci 251 km jer ih i kuci hvatam sve! 4. stanice na 105.0 u jednoj sobi! 89.5 je najteteži za hvatanje Radija Energy kod mene kuci ali Yagi antena sa 5. elemenata u V polarizaciji zavrsava posao! Jer na 89.5 imam i tri druge stanice čak , tj 3 u kući a 4. ta je i u šumi iznad 150 m višlje od samog mesta Matejevca ! Dakle na 89.5 imam kući Radio Cultural RO , Radio CG 1 i Radio Energy kao najslabiji i sa niske kote u Sofiji i u V pol. isto kao i Radio CG 1 . Mogu sve da ih razdvojim i snimim jer precizno znam pozicije za svaki od njih gde se tačno hvataju najbolje! . 4. ta stanica na 89.5 je Radio 1 iz Budimpeste 515 km! Ali njega ne mogu kuci nikako da uhvatim vec iza brda pa tek kad mi se tamo izblokiraju ove druge stanice malo a otvori onda proistor za njega hvatam onda i njega.
Eto ..
Bice videa uskoro sa skenovima o kojim si pisao .
S poštovanjem moj dragi prijatelju i veliki pozdrav iz NIša, to jest Matejevca 7-8 km severoistočno vazdušnom linijom od centra NIša !

))
P.S kad dolaziš ili si u prolazu javi se da se vidimo i možda DX ujemo ako imaš vremena, naravno, vodim te na najbolja DX mesta tačno , nema lutanja tamo -vamo

))