Автомобили, които са произведени за клиенти в Европа излъчват на честота: 433.92 MHz, а тези за останалият свят използват 314.9 MHz и 315 MHz.
Моят автомобил няма такъв тип вентили и затова пробите направих на кръстовище, където има по-голям трафик и както можете да се уверите от клипа, почти веднага приех такъв сигнал:
От мястото, на което съм позициониран, до най-близката лента с автомобили е 23 метра. Тепърва ще мога да установя до колко далече "хвърлят" сигнал тези вентили.
Описание на показателите има тук: https://github.com/portapack-mayhem/may ... /TPMS-Cars
Софтуера показва информация за идентификационен номер, налягане и температура, както и различава 5 вида вентили в клипа приех сигнали от вентили от тип 1 и 3:
Извън клипа приех сигнал и от вентили тип 2 и 5:1= FLM_64
3= FLM_80

Остана само тип 4= Schrader, който за момента ми се изпълзва2= FLM_72
5= GMC_9

Минах покрай автомобил, който рекламираше внос на автомобили от САЩ и Канада и ми хрумна, че е възможно в България да има такива внесени автомобили и те да ползват все още американските вентили.
Пуснах PortaPack H4M Mayhem на честота 314,9 MHz и не след дълго се появи и такъв сигнал: