Прием на спътниците NOAA

Приеми на сигнали от спътник.

Модератор: Георги

garfield
Has thanked: 12 times
Been thanked: 46 times

Re: Прием на спътниците NOAA

Мнение от garfield »

Ето ви две актуални горе-долу снимки на последните две сутрешни преминавания на ноаа 18 и 19 от днес .
Изображение
Изображение
image uploader
Потребителски аватар
RADIOTO
Has thanked: 3888 times
Been thanked: 4462 times
Контакти:

Мнение от RADIOTO »

@garfield,
с кой софтуер ги декодираш? Аз ползвайки SDRAngel са черно-бели снимките, а твоите са цветни.
garfield

Мнение от garfield »

Wxtoimg се казва програмката , но работи в комбинация с друга , примерно SDRSharp . На последната пък открих , че ако графиката на водопада се нагласи на 512 или 1024 , то тогава снимката започва да излиза чисто при много по-ниско ниво на сигнала , незнам по каква причина . Важи за всички версии на шарпа които пробвах . Пиши ако искаш имам я регистрирана с отворени всички опции за редактиране .
garfield

Мнение от garfield »

Ето от тук може да я изтеглиш , ако решиш да я пробваш . Инсталирай я от batch file-a install , а не от ехе-тата , ще ти сложи 2 програми, нея и една за ъпдейт на кеплерите , но по-добре не я махай дори и да не я ползваш защото другата почва да дава грешки и не слага много вярно картите после. След като се инсталира копирай файловете config , sattelite и още един два бяха и ги замести но във: pc name/app data/roaming/wxtoimg , а не в program files. След това вече трябва да ти е регистрирана .

При мен много често има един друг проблем който може би се дължи на антената която ползвам . При най - близките преминавания на спътника към 11 и към 21 и то някъде по средата на приема когато на теория сигнала трябва да е най-силен при мен се срива тотално няколко пъти за по 10-20 секунди и омазва повечето приеми . Това е антената която е закачена на стика и мисля , че е от поляризацията и , но не ми се променя понеже слушам редовно няколко фм радиа от Букурещ.
Изображение
Изображение
garfield

Мнение от garfield »

Някой може ли каже какъв е този сигнал около 137,555 ? Не можах да намеря нищо в нета за подобен сигнал. Почти съм сигурен че е от спътник , защото има същите особенности на ноаа сигналите - появява се само няколко пъти на ден и се задържа горе-долу за същото време за което и те са над хоризонта. Не е руския Метеор , неговия сигнал го знам, правих няколко опита да изкарам снимка , но ми е твърде слаб .
Изображение
gat3way
Has thanked: 18 times
Been thanked: 254 times

Мнение от gat3way »

Най-вероятно е orbcomm
Отговори

Върни се в “Сателитни приеми / Satellite reception”