ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Имате предложение към администраторите или проблем с използването на форума? Пишете ни тук.

Модератор: Георги

admin
Site Admin
Мнения: 14
Регистриран на: вт юни 28, 2016 7:26 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Мнение от admin » пет май 25, 2018 4:50 am

ВАЖНО! Ако продължите да използвате форума dxing.org, след 24.05.2018 г., това се приема като Ваше съгласие със следната Политика


ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Тази политика цели да покаже начина на обработване на личните данни, типа лични данни, които се събират, целта на използване на събраните лични данни, достъпа на трети лица до тези данни, мерките за сигурност, които се предприемат по отношение събраните личните данни, както и опциите, които притежавате във връзка с използването на предоставените от Вас лични данни. Всички лични данни се събират и обработват в съответствие с действащото в България законодателство в областта на защита на личните данни.

Използвани термини:

„Лични данни“ представлява всяка информация, чрез която физическо лице се идентифицира или може да бъде идентифицирано;

„Субект на данни“ е физическо лице, което е идентифицирано или което може да бъде идентифицирано въз основа на определена информация;

„Обработване“ означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;

„Администратор“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която сама или съвместно с други определя целите и средствата за обработването на лични данни.;

„Обработващ лични данни“ означава физическо или юридическо лице, публичен орган, агенция или друга структура, която обработва лични данни от името на администратора;
Правното основание, въз основа на което се обработват лични данни е даденото от Ваша страна доброволно съгласие. АКО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СЪБИРАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ ОПИСАНИ ПО-ДОЛУ МОЛЯ НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ ФОРУМ!

Лични данни, които Вие предоставяте:

Личните данни, които предоставяте директно, могат да се обработват и използват за целите, посочени в настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни. Предоставянето на личните Ви данни при използването на сайта dxing.org не е задължително, освен ако желаете да си направите доброволна регистрация.

Личните данни, които събираме при извършена от Вас доброволна регистрация са: имейл адрес.
Това е информация, която следва да посочите, за да може да си направите регистрация в dxing.org и чрез която може да бъдете идентифициран лично.
Когато предоставяте публично лична информация в dxing.org, следва да имате предвид, че тя може да бъде видяна от други посетители на dxing.org и ние нямаме възможност да предотвратим по-нататъшното й използване от тях.

Целите на събирането на посочените лични данни са описани по-долу в настоящата политика за поверителност и защита на личните данни.

Лични данни, които се събират автоматично:

Когато посещавате dxing.org, уеб сървъра автоматично разпознава и събира Вашия IP адрес, който е определен от Вашия доставчик на интернет услуги и не Ви идентифицира лично.

Обобщена информация
- Log Files - както много други сайтове ние получаваме информация от log files (съвкупност от системна информация за потребителя): IP адрес; ISP (Internet Service Provider); браузъра, който използвате, (като Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox И ДР.); времето, което сте прекарали в форума и кои страници в форума сте посетили. Информацията, която се съдържа в тези файлове включва:

Бисквитки (‘Cookie'): това е малко количество информация, която уеб сървърът изпраща на уеб браузъра, позволявайки на сървъра да събира обратна информация от браузъра. Вие можете да изберете да изтриете нашите или на трета страна бисквитки чрез опциите на всеки браузър. Това може да повлияе на взаимодействието с наш или друг сайт.

Повече информация за „cookie” можете да намерите на http://www.allaboutcookies.org/faqs/cookies.html.

Използваме следните типове "бисквитки":

(1) Бисквитки за статистики, които анонимно запомнят компютъра или мобилното Ви устройство, когато посещавате dxing.org. Те следят начина на търсене.
(2) Бисквитки за услуга. Те дават възможност да се запомни регистрацията и данните за вход, да се запазят предпочитаните Ви настройки.
(33 Нямаме достъп до "бисквитки" на трети страни, а организациите на трети страни нямат достъп до нашите. Организациите на трети страни, които поставят бисквитки, имат собствени строги правила за поверителност.
Уеб указателите (Web beacons) са файлове, които позволяват на даден уеб сайт да събира информация за броя на потребителите, които са го посетили и да има достъп до техните ‘бисквитки’ (‘cookies’). Повече информация за уеб указателите можете да намерите на: http://www.allaboutcookies.org/faqs/beacons.html
Възможно е таскива бисквитки да бъдат използвани от Google (Youtube), Vbox7, postimage.org и др., когато когато Вие или друг потребител публикува връзка към външен ресурс (клип, снимка и т.н.).

Цели на обработка на личните Ви данни:

Личните Ви данни могат да обработват само за целите, описани по-долу:
• за регистрация и управление на профила Ви, включително, за да ползвате услуги, изискващи регистрация в dxing.org и комуникация с Вас;
• за измерване и проследяване на статистически зависимости за потребителското поведение;

Разпознаване и събиране на IP адреса позволява:

- разкриване на идентичността на потребители в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да спазят настоящите условия;
- анализ на трафика към сайтовете и предпазване от злонамерени атаки;


Oбработване на лични данни на лица под 16 години:
Деца на възраст под 16 години нямат право да си създават профили в dxing.org без изричното съгласие на свой родител/настойник. Ние ще изтрием всеки акаунт, който е създаден от дете на възраст под 16 години без разрешение на родител/настойник, в най-кратък срок, след като сме информирани за това.

Ако сте на възраст под 16 години, моля, не изпращайте никаква информация за себе си, включително, но не само име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и други. В случай, че научим, че сме събрали лична информация от дете на възраст под 16 години без съгласието на родител/настойник, ще изтрием тази информация възможно най-бързо. Ако смятате, че може да имаме информация от или за дете под 16 години, моля, свържете се с нас на контактите, посочени по-долу.

Какво правим, за да защитим личните Ви данни:
Ние полагаме сериозни усилия, за да гарантираме сигурността на dxing.org. Данните, които ни предоставяте, са защитени чрез технологията SSL (Слой със защитен сокет). SSL представлява стандартен метод в областта за кодиране на лични данни, така че те да могат да се прехвърлят сигурно по Интернет.

Паролата, която предоставяте при регистрацията си в уебсайтовете ни, е шифрована, за да се осигури защита срещу неразрешен достъп до Вашата лична информация.

Запазването на поверителността и сигурността на личната Ви информация е с най-висок приоритет и ограничаваме достъпа до нея само на администратора на сайта, който трябва да влезе в контакт с нея, за да изпълни своята роля и да даде възможност на услугите ни да Ви бъдат предоставени. Ние ще запазим Вашата информация поверителна, освен когато разкриването й се изисква по силата на закон или за технически цели.

Ние съхраняваме Вашата лична информация толкова дълго, колкото е необходимо да се гарантира ефективното функциониране на dxing.org. В общия случай, съхраняваме Вашите лични данни докато съществува Вашият профил в dxing.org или докато Вие изрично не пожелаете данните да бъдат заличени. Предоставената и събирана от Вас информация няма да се продава или да се предоставя за ползване възмездно на когото и да е било без личното Ви съгласие за това.
Предоставяне на информация може да стане в случай на поискване от съответните държавни органи и институции, по ред и в случаи, определени в действащото българско законодателство.
Ние полагаме максимално възможни усилия, за да защитим личната Ви информация, но въпреки това, при споделяне на информация в интернет следва да имате предвид, че предаването на информация по интернет никога не може да бъде напълно сигурно, както и че сигурността не може да бъде напълно гарантирана.
Вашите права и възможности във връзка с обработване на личните Ви данни:
Разполагате с определени права съгласно приложимото законодателство по отношение на личните данни, които съхраняваме за Вас, а именно:
1. оправомощени сте да изискате достъп и да получите информация по отношение личните данни, които се съхраняват за Вас, както и информация, касаеща целите на обработването, категориите лични данни, получателите, пред които е възможно да бъдат разкрити личните Ви данни и друго;
2. имате право по всяко време да поискате коригиране на неточни данни, свързани с Вас, както и допълване на непълните данни, ако това е целесъобразно и/или необходимо с оглед целта, с която данните се обработват;
3. по всяко време можете да оттеглите съгласието си за използване на личните Ви данни, което сте предоставили в предходен момент. В този случай, оттеглянето на съгласието Ви за използването или обработването на личните Ви данни може да доведе до невъзможност да се възползвате от определени продукти или услуги, предоставяни от горепосочените сайтове;
4. Ако прецените, че не желаете да обработваме личните Ви данни, Вие имате право да бъдете „забравени“, т.е. можете по всяко време да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити при наличие на някое от следните основания:
4.1.личните Ви данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
4.2.в случай че сте оттеглили съгласието си за обработване на личните Ви данни;
4.3.ако личните Ви данни се обработват незаконосъобразно;
4.4. в случай че сте възразили срещу обработването на личните Ви данни;
4.5. други случаи, предвидени в законодателството, уреждащо защитата на личните данни;
5. В редица случаи Вие имате право да поискате вместо изтриване на данните ограничаване на обработването на личните Ви данни;
6. право на възражение пред нас срещу обработването на личните Ви данни при наличие на законово основание за това;
Всички изброени права може да упражните чрез подаване на писмено заявление в свободна форма на следния електронен адрес: rаdiо@dxing.оrg, изпратено от регистрационния ви имейл адрес, съдържащо най-малко следното:
1. потребителско име, имейл и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;
2. описание на искането;
3. предпочитана форма за предоставяне на информацията;
Ако субект пожелае да бъде „забравен“ и неговите лични данни бъдат изтрити, то това е необратим процес и не могат да бъдат възстановени впоследствие!
Подаването на заявлението е напълно безплатно. Срокът за разглеждане на заявлението е едномесечен, считано от датата на получаване на заявлението.
Освен горепосочените права имате право да извършвате сами някои от следните промени във връзка с обработването на личните Ви данни, а именно:
• В потребителския си профил може сами да редактирате и изтривате лични данни, които не за задължителни за ползването на сайта и не желаете да бъдат публично достояние;

Полезна информация:

Има редица полезни инструменти и ресурси, които можете да използвате, за да контролирате поверителността си онлайн, например чрез онлайн избора си или инициативата за мрежова реклама http://www.youronlinechoices.com/bg/.
Особено препоръчваме да се запознаете с функциите и настройките за поверителност на браузъра, който използвате.
На следния адрес можете да откриете много полезна информация за онлайн поведенческа реклама и защита на личните данни в Интернет http://www.youronlinechoices.com/bg/.

Ние не предоставяме данните Ви на трети страни, но е възможно трети страни да събират информация за Вас, чрез публикуваните в сайта връзки към техни ресурси, напр. чрез клиповете показвани от сайта youtube.com или други подобни на него.

Повече информация за защита на лични данни, може да получите на сайта на Комисия за защита на личните данни: https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=1115

Връзка с нас:

В случай че имате въпроси, коментари или оплаквания във връзка с настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни или в случай че желаете да упражните правата си или да актуализирате предоставените лични данни, моля да се свържете с нас чрез email на следния адрес: rаdiо@dxing.оrg

Отговори

Върни се в “Въпроси, предложения и проблеми / Questions, suggestions and other issues”